Noordshow 2018

Noordshow en Jeugdshow 2018

Fokkersdagen, hokbezoeken, contacten tussen fokkers, live en digitaal, Landleven, Mariëndaal….en de lijst kan langer.

Een breed scala aan activiteiten wordt vanaf het voorjaar tot het najaar georganiseerd, of er wordt een bijdrage geleverd door enthousiaste fokkers en liefhebbers.

Zij hebben op zijn minst EEN aspect gemeenschappelijk, liefde voor een diersoort, ras of kleurslag. Vaak is de belangstelling breder, vinden fokkers het interessant om informatie en uitleg te krijgen over o.a. andere diersoorten en rassen kleurslagen, fokkerij, vererving en huisvesting.

Dat mechanisme om interesse te hebben in elkaars dieren, het gemeenschappelijke te zoeken in diersoorten en kleuren die zelf niet fokt, verbindt enorm. Vrijwel iedere fokker vindt het prettig als er belangstelling is voor hem, haar en de dieren die gefokt en tentoongesteld worden.

De Noordshow wil graag de  ontmoetingsplek zijn voor fokkers met 1 gemeenschappelijke passie, hun dieren! Accenten leggen op de mooie kanten van onze hobby, daarbij de open niet sluiten voor de minder goede zaken, maar proberen deze aan te pakken en daar positief mee om te gaan. Dat heeft de Noordshow ook laten zien door de  Noordshow in 2017 wel te laten doorgaan, maar dan in afgeslankte vorm.

Wij denken dat we met de Noordshow en Jeugdshow 2018 een aantrekkelijk vraagprogramma kunnen presenteren en dat de Noordshow een show is die nationaal en internationaal iets te bieden heeft. Voor alle diergroepen is er de mogelijkheid in te schrijven in de internationale klasse, waarin de dieren gekeurd worden naar de Europese standaard. Inschrijven in 4 tallen is daarbij ook een mogelijkheid.

Wij hopen hierdoor ook inschrijvingen uit de ons omringende landen te krijgen. Door deze toevoeging is er voor een aantal rassen waarbij gewicht een rol speelt mogelijk om dieren in te schrijven die voor de Nederlandse standaard wat te zwaar zijn en in die klasse volwaardig mee te dingen naar de prijzen. Tevens zijn er in de Europese standaard meer kleuren bij een aantal rassen

Op zaterdag 6 januari is er een open keuring van kleine knagers. Voor u als fokker en bezoeker kan dit een aantrekkelijke aanvulling zijn. Veel kinderen vinden deze diersoorten aantrekkelijk, neem dus uw kinderen en kleinkinderen mee!

Wij zijn bezig met aanpassingen en toevoegingen om de Noordshow ook in de aankomende jaren voor een breed internationaal publiek aantrekkelijk te maken en te houden. Dit is een groeimodel waar we elk jaar iets aan toe willen voegen. Er kan veel, en dat willen we ook zeker, maar er zijn een paar variabelen, zoals de financieën en de vierkante meters van de TT Hall die de marges voor uitbreiding en aanpassing deels bepalen.

De Bondsshow voor de VEREN is traditiegetrouw op de Noordshow. Het aantal ingeschreven konijnen is jaren vrij stabiel. Voor experimenten en nieuwe creaties zijn er de vrije klassen en de A.O.C. klasse ( Any other colour). De vrije verkoopklasse bij de sierduiven blijft gehandhaafd. Dit was afgelopen jaar een proef en dit bleek aan de verwachtingen te voldoen.

Wij willen u graag ontmoeten van 4 t/m 6 januari in de TT hall in Assen. Het Noordshowteam met alle medewerkers van alle betrokken verenigingen zet zich ervoor in. Als u met uw dieren komt, dan moet het weer een show worden waar u en wij  een jaar naar uitgekeken hebben.

Volg ons ook op facebook en twitter!