Ommer Konijnen en Pluimvee fokkers vereniging nieuw lid van Dierenparade Noordshow

De nieuwe locatie voor de Dierenparade Noordshow brengt met zich mee dat veel verenigingen in Overijssel en de Noord-Oost polder met hun leden overleggen of ze ook lid zullen worden. Als Noordshow juichen we dat natuurlijk van harte toe. In de korte tijd dat bekend is dat we definitief naar Hardenberg gaan hebben al vier verenigingen zich aangemeld. We stellen ze de komende tijd allemaal afzonderlijk aan u voor. Vandaag de beurt aan OKPV

De Ommer Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging heeft 51 leden. Zeven daarvan zijn 18 jaar of jonger en dat betekent dus dat 14% jeugdlid is. Heel bijzonder in deze tijd. Ook is de praktijkschool uit de buurt is lid van de club en dat past weer heel erg bij de visie van Dierenparade Noordshow. OPKV neemt deel aan het organiseren van meerdere tentoonstellingen. Een hele belangrijke daarbij is de eigen RHC show van mannelijke dieren in het vroege voorjaar. Deze show staat landelijk erg goed aangeschreven met inzenders uit heel Nederland. Van de leden fokken de meeste konijnen (21), maar ook de kippen (11) en de sierduiven (7) zijn goed vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er nog vier leden die cavia’s fokken.

Op de vraag waarom men lid is geworden is een van de antwoorden een logische. “Als de grootste show van Nederland zo dichtbij (20 km) gehouden wordt dan mag je daar niet ontbreken”. Veel fokkers zonden toch altijd al in op de Dierenparade Noordshow en dus was er niet veel discussie. Onze club bestaat inmiddels 62 jaar en we hebben derhalve veel ervaring in ons midden die we goed kunnen inzetten om de Noordshow mee te ondersteunen. Leden van OKPV zullen dan ook zeker waar mogelijk hulp gaan bieden bij de show, zonder dat er sprake is van een verplichting.

We heten jullie van harte welkom