De Noordshow is een nationale tentoonstelling die begin januari gehouden wordt. Het nationale karakter betekent dat fokkers uit heel Nederland met hun dieren naar Hardenberg komen.
Vanwege de grote verscheidenheid aan rassen, is er ook internationale belangstelling en vinden fokkers uit de omringende landen hun weg naar Hardenberg en kennen we inzendingen vanuit met name de landen Duitsland, België en Luxemburg.
Jaarlijks bezoeken gemiddeld 10.000 mensen de Noordshow en vanwege de grootte is er ook vanuit het buitenland belangstelling om de show te bezoeken.

Omdat vrijwel alle erkende rassen te bewonderen zijn brengt de bond van de fokkers van hoenders, konijnen en kleindierliefhebbers Nederland haar bondsshow van de afdeling ‘veren’ – hoenders, dwerghoenders en sier- en watervogels, alsmede die van de sectie pelsdieren – konijnen, cavia’s en kleine knagers – onder bij de Noordshow.
Toewijzing van de bondsshow door de bond betekent erkenning van en vertrouwen in de kwaliteit van de organisatie van een dergelijke grote show.
De jeugdige fokkers hebben hun eigen show bij de Noordshow, daarnaast zijn er talloze stands van clubs en verenigingen, waar de bezoekers meer informatie over de rassen en dieren kunnen krijgen.
Het geheel wordt verder gecompleteerd met standhouders voor dierbenodigdheden etc.
De Nederlandse bond van sierduivenliefhebbers brengen hun regionale bondsshow onder bij de Noordshow.